Hässelbyverket är ett kraftvärmeverk i Stockholm som står inför utveckling. Wescon deltar i förberedelserna genom att utföra materialinventering och miljöteknisk undersökning av byggnader. Dessa undersökningar syftar till att ge en nulägesstatus avseende farligt avfall och verksamhetsrelaterade föroreningar.

Arbetet präglas av stort fokus på arbetsmiljö utifrån anläggningens speciella förutsättningar. Det innebär bland annat arbete på höga höjder, på platser med heta ytor och explosionsrisk samt i begränsade arbetsutrymmen.

Förutom riskanalys för arbetsmiljö upprättas också arbetsberedningar inför vissa särskilt riskfyllda arbetsmoment. Dessa godkänns av beställaren inför varje arbete på plats.

Tack vare Wescons kompetens och ett gott samarbete med beställaren Stockholm Exergi har arbetet hittills kunnat utföras resurseffektivt trots anläggningens storlek och komplexitet. Resultatet av Wescons arbete blir en del av ett kommande upphandlingsunderlag.

Nya medarbetare

Varmt välkomna Amanda Berglund, Jessica Vesterberg, Oskar Andersson och Gustav Andersson. De kommer att förstärka vårt team med sina olika kompetenser.

Amanda förstärker affärsområde MKB och tillstånd. Efter studierna på Linköpings Universitet har hon under sommaren arbetet som miljöinspektör.

Jessica arbetar inom affärsområde MKB och tillstånd och kommer ersätta Emma Platesjö under hennes föräldraledighet. Jessica kommer närmast från Region Västmanland där hon arbetade som miljösamordnare och bland annat utvecklade cirkulära materialflöden.

 

Oskar och Gustav arbetar med förorenade områden med inriktning på provtagningar i fält.

 

Wescons arbetssätt i miljöanpassningsprocessen gör planarbetet effektivare och uppnår en bättre miljö. 

I den senaste detaljplanen som Wescon arbetade med bedömdes detaljplanen inledningsvis innebära betydande miljöpåverkan. Frågor som exempelvis buller, arkeologi och kulturmiljö behövde utredas djupare.

Wescon samordnade genomförande av expertutredningar och gjorde tillsammans med arkitekt, beställare och kommun, anpassningar av planen för att minska miljöpåverkan. Vid avgränsningssamrådet med länsstyrelsen redovisade Wescon att påverkan av planen inte längre kan anses vara betydande och länsstyrelsen delade bedömningen. Här har vi utmanat det nya 6 kapitlet i Miljöbalken och nått syftet med miljöbedömningsprocessen. 

Varken Wescon eller kommunen har tidigare hört talas om ett ärende där länsstyrelsen ändrat bedömningen från betydande miljöpåverkan till icke betydande miljöpåverkan i detta skede i planprocessen.

Vi är otroligt glada över att vårt arbetssätt når framgång och det ger oss energi att fortsätta vårt arbete och tro på en effektiv miljöbedömningsprocess.

 

Vasastafetten 2019

Äntligen är hela Wescon-gänget samlat igen efter en härlig sommar. Vi sparkade igång genom att åka till Dalarna och delta i Vasastafetten 2019, som gick av stapeln den 17 augusti. Tillsammans sprang vi totalt de nio milen från Sälen till Mora. Bilden är från målgången i Mora, tio stolta löpare och coacher. Nu är vi riktigt laddade för höstens alla uppdrag.

Sommaröppet

Snart går vi på semester och önskar våra kunder och samarbetspartners en fortsatt riktigt skön sommar.

Vill du komma i kontakt med oss så använd i första hand mejl och adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

The Wescon Tea Party

Tillsammans med Malacon Infrastructure bjöd vi in kunder och samarbetspartners för trevlig samvaro med Afternoon Tea. På vår övervåning dukade vi upp olika tesorter och en härlig buffé av scones, fina marmelader och fantastisk goda snittar och kakor. Allt gott bakades av Kopparlundens bageri. Det blev en solig och varm eftermiddag på terrassen med många intressanta möten och samtal.

Stort tack alla ni som kom!