För barns framtid

I år har Wescon valt att stötta barnrättsorganisationen Plan International Sverige och skänkt en gåva specifikt till de människor som drabbats av jordbävningskatastrofen i norra Syrien.

Jordbävningskatastrofen i Syrien

Förödelsen är enorm efter jordbävningen och miljontals människor har förlorat sina hem. Tiotusentals har dött och många barn har mist sina föräldrar. Plan International arbetar i norra Syrien och stöttar de drabbade med det allra nödvändigaste, så som mat, vatten, mediciner, varma filtar, madrasser och hygienpaket.

Jordbävningskatastrofen inträffar vid en tidpunkt då befolkningen i norra Syrien redan kämpar för att överleva efter år av konflikter, ekonomisk kollaps, kolerautbrott och svåra vinterförhållanden. Redan före jordbävningen hade många människor behövt lämna sina hem mer än en gång och hade begränsad tillgång till sjukvård.

De drabbade barnen

Plan International fanns på plats redan före katastrofen och de kommer finnas kvar även efter det akuta skedet. Deras högsta prioritet är barnens trygghet och skydd, och de har ett särskilt fokus på flickor. Plan International kommer fortsätta arbeta för att barn ska få komma tillbaka till skolan och få tillgång till grundläggande hälsovård och trygghet.

Wescon vill med denna gåva stötta Plan Internationals viktiga arbete i kampen för barns framtid!

Fler Nyheter

Kunskapsutbyte inom Europa

Hela teamet har varit på studieresa till Belgien där vi besökte Bryssel, Brygge, Blankenberge och Antwerpen. På det fullspäckade schemat stod bland annat utvecklande studiebesök, kunskapsutbyte