Miljöansökan för stationshus i Slakthusområdet

Slakthusområdet vid Globen i Stockholm ska få ett nytt stationshus vid utökad tunnelbana och vi är med i en del av arbetet som miljöstöd åt Atrium Ljungberg för ansökan om vattenverksamhet.

Norra Slakthusområdet ska få en underjordisk station med ett tillhörande stationshus. I och med byggnationen behöver grundvattnet sänkas tillfälligt, det kräver tillstånd enligt miljöbalkens 11 kapitel. Ansökan omfattar grundvattensänkning, bortledning av vatten och eventuell skyddsinfiltration.

Eftersom byggnationen av stationshuset sker i samband med utbyggnationen av tunnelbanan krävs det samordning mellan alla parter som är inblandade.
-Komplexiteten i uppdraget är framför allt att redovisa vad som är påverkan från grundvattensänkningen för byggnationen av stationshuset kontra vad som är påverkan från grundvattensänkningen kopplad till utbyggnaden av tunnelbanan. Dessutom är det två olika verksamhetsutövare med varsitt tillstånd och varsitt kontrollprogram, förklarar Erica Tallberg uppdragsledare på Wescon.

Ansökan är inlämnad och har kungjorts av mark- och miljödomstolen utan kompletteringar. Så nu väntar vi med spänning på hur processen kommer fortskrida.

Fler Nyheter

In situ åtgärd av CVOC

En gammal industrifastighet är under omvandling till bostadsändamål. Wescon utför miljötekniska markundersökningar, utredningar och åtgärder inom området i etapper. Den första saneringsåtgärden utfördes under förra sommaren.

Certifierade för provtagning

Nu är ännu fler av våra miljökonsulter certifierade miljöprovtagare för provtagning av medierna jord och grundvatten. Under senaste åren har Wescon utfört flera certifierade provtagningar främst

Domkyrkan, Västerås

Från oss alla till er alla

Även 2022 har varit ett händelserikt år för Wescon. Vi har bland annat blivit fler medarbetare, etablerat nya kunder och arbetat med intressanta uppdrag. Inför det

Hemsidan i ny stass

Vår nya hemsida gick live den 25 november. Det firades med bubbel och jubel med hela personalgruppen. Vi hoppas att ni uppskattar den nya designen lika