Livsviktig kunskap

Under våren har våra medarbetare utbildats i första hjälpen och brandutbildning för att öka säkerheten och förbättra arbetsmiljön.

Vi har drillats av Första hjälpencentrum i hjärt- och lungräddning och första hjälpen för att fräscha upp de livsviktiga kunskaperna. Idag har även hela företaget genomgått en brandutbildning genom Fire and Risk Engineering. Vi ökar kunskaperna ytterligare om hur vi genom systematiskt brandskyddsarbete kan förebygga brand och hur vi ska agera om en brand uppstår.

Säkerhet och arbetsmiljö är en naturlig del i Wescons verksamhet och är något som pågår kontinuerligt. Det är ett arbete som Wescon värderar högt och som kan rädda liv om olyckan är framme.

Ny medarbetare!

Vi kan med glädje välkomna vår nya medarbetare Jessica Sundman. Hon är utbildad geovetare vid Uppsala universitet och har läst biologi som biämne. På fritiden ägnar hon sig åt klättring och gillar att njuta av friluftsliv ute i naturen.

– Jag har blivit mottagen med stor öppenhet och jag gillar att det är högt i tak bland kollegorna. Inga frågor är för dumma och jag får lära mig mycket genom att göra och vara med i projekten, säger Jessica.

Jessica förstärker affärsområdet MKB & Tillstånd och kommer vikariera för Jessica Vesterberg under hennes föräldraledighet.

Varmt välkommen till teamet Jessica!

W-dagen på Uppsala universitet

Den 31 mars deltog Wescon på Miljö- och vattenteknikingenjörernas arbetsmarknadsmässa, W-dagen, på Uppsala universitet. Ett mycket välordnat event där tre av våra medarbetare fick chans att möta många engagerade studenter som var intresserade av vilka vi på Wescon är och vad vi sysslar med. Mattias Högblom som själv studerat ingenjörsprogrammet under sin studietid medverkade och likaså vårt nyaste tillskott Jessica Sundman som kunde bidra med perspektivet som ny i branschen och på Wescon. Petter Wetterholm var också med och höll under dagen en inspirationsföreläsning för studenterna utifrån deras önskemål.

Under dagen fick studenterna som besökte oss även möjlighet att titta närmare på delar av vår fältutrustning, gå tipspromenad och ställa massor av frågor. Såklart utrustades alla besökare med en utmärkt miljöklassad tygkasse fylld med diverse godsaker. En lyckad arbetsmarknadsdag helt enkelt!

Sandra gör praktik och exjobb

Under våren har vi glädjen att ha Sandra Lundström hos oss på praktik. Hon går YH-utbildningen, Miljö och förorenade områden, vid VBU (Västerbergslagens Utbildningsförbund)

Tyngdpunkten nu under praktiken är att delta vid olika typer av provtagningar i fält.
-Det har varit väldigt intressant att få komma ut i verkligheten och få en försmak, dessutom med härliga kollegor, säger Sandra.

Det roliga fortsätter då Sandra även gör sitt examensarbete hos Wescon. Siten är en gammal kemtvätt med förorening av klorerade lösningsmedel. Studien innebär en jämförelse av resultat och data från MIP-sondering med de från undersökning med rotosonic och se om det ger det någon skillnad i åtgärdsförslag. Examensarbetet beräknas bli klart i juni och vi är spända på resultatet.

Lär känna Petter Wetterholm

• Vad jobbar du med just nu?
Nu arbetar jag med fördjupad riskbedömning av klorerade lösningsmedel samt utvärderar pilotförsök av in situ åtgärd med avseende på pentaklorfenol

• Hur länge har du varit aktiv i branschen?
Sedan 2003, så 19 år då ?

• Hur länge har du jobbat på Wescon?
I fem år ?

• Vilken utbildning har du?
Energi och miljöteknik vid MDH (utbildningen finns ej längre kvar tyvärr)

• Vad gör du efter jobbet en vanlig onsdag?
Onsdag blir det matlagning åt övriga familjen som är iväg på diverse idrottsträningar

• Vad är det bästa med att jobba på Wescon?
Alla fantastiska kompisar som dessutom är så kunniga, finns alltid någon att fråga samt att det finns alla resurser man behöver i form av utrustning i vårt 200 kvm stora ”fältkontor” a.k.a. schaktet

• Hur stylar du Wesconlila?
Till träning, always ?

• Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Åka ännu mer skidor med familj och vänner

• Vad är ditt bästa miljötips?
Cykla, bra för både dig och miljön!

• Avslutningsvis, vad har du för favoritgodis?
Oj, har så mycket favoritgodis men Bubs är svårslaget

Vi stödjer UNHCR

Med anledning av vad som händer i världen just nu har vi på Wescon valt att bidra till insamlingen för de människor som tvingas fly från Ukraina. FN:s flyktingorgan, UNHCR, finns till för människor som tvingats fly från sina hem och UNHCR kämpar för deras rättigheter, ger dem livräddande nödhjälp samt skapar lösningar för en trygg framtid.

Wescon har därför valt att skänka en gåva till UNHCR för att bidra till stöd och skydd av de barn och familjer som drabbas.

Skänk en gåva du med, klicka här.

Följ oss och vår vardag på LinkedIn!