Konsult/junior konsult

Wescon Miljökonsult söker en konsult eller junior konsult för ett vikariat på MKB/Tillstånd med placering i Västerås, Falun eller Stockholm

Wescon Miljökonsult söker en konsult eller junior konsult till ett vikariat under 2022. Vikariatet kan omvandlas till en tillsvidareanställning. Vi söker dig som vill ha en utmaning där du får bidra till viktig samhällsutveckling och vill vara en del av ett engagerat och kompetent team där hållbarhet och utveckling står i fokus!

Om rollen
Inom affärsområdet MKB och tillstånd arbetar vi med anmälningsärenden och tillståndsprocesser för vattenverksamhet, miljöfarlig verksamhet och naturvårdssamråd. Vi arbetar även med miljöbedömningar av detaljplaner och program. Vi har flera kunder där vi fungerar som ett miljöstöd och där uppdragen varierar stort efter kundens behov. Affärsområdet expanderar starkt med nya kunder och uppdrag.

I rollen som junior handläggare anställs du som vikare och kommer främst att arbeta med miljökonsekvensbeskrivningar, anmälningsärenden och naturvårdssamråd, men du ska även ha vilja och intresse för att arbeta inom bolagets övriga affärsområden, exempelvis med förorenade områden. Intresse och erfarenhet av GIS är meriterande.

Om dig
Vi söker dig som har utbildning inom miljökonsekvensbeskrivningar och miljörätt, du har också ett stort intresse för miljöfrågornas roll i samhällsutvecklingen. Det är meriterande om du har kunskap om hur myndigheter arbetar och/eller har läst förvaltningsrätt. Du kan vara nyutexaminerad eller ha upp till några års erfarenhet inom området. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att ta dig an nya utmaningar. Vi värdesätter en god förmåga att kommunicera med kollegor, kunder och myndigheter. Det är ett krav att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Du ska trivas med och har god förmåga att driva dina arbetsuppgifter självständigt, samtidigt som du uppskattar och ser styrkan i att arbeta i team. Som person är du noggrann och analytisk, samt ansvarstagande och flexibel.

Körkort B är ett krav.

Vi ser fram emot din ansökan och kallar till intervjuer löpande från den 3 januari 2022.

Placeringsort: Västerås, Stockholm eller Falun. Vi erbjuder en flexibilitet i val av placeringsort, även om vi gärna ser att du med viss regelbundenhet kommer till kontoret i Västerås.

Kontaktinformation
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt till: info@wescon.se

Frågor om tjänsten ställs till Anna-Lena Olsson, chef affärsområde MKB/Tillstånd
telefon: 070-693 35 48

Om Wescon
Wescon är ett växande företag som har målsättningen att ha Mälardalens vassaste och mest engagerade miljökonsulter. Vi är idag lite fler än 20 miljökonsulter med olika typer av erfarenhet och spetskunskaper. Vi har kontor i Västerås och Stockholm samt i Falun.

Vi arbetar inom förorenade områden, byggmiljö samt MKB och tillstånd. Uppdragen sträcker sig över hela Mälardalen, men också i övriga Sverige, från Gällivare i norr till Landskrona i söder. Vi har en organisation som ska möjliggöra korta beslutsvägar, vilket ger dig stora möjligheter att påverka både din egen och företagets framtid. Du kommer att bli del av en energifylld verksamhet där medarbetarnas kunskaper och engagemang ligger till grund för företagets positiva utveckling.

Hos oss får du arbeta med olika typer av projekt och med flera projekt samtidigt och i team med kollegor. Vi har alltid kunden och rätt kvalitet i fokus. Hållbarhet är ett nyckelord som ingår i de tekniska lösningar vi tar fram, den arbetsmiljö vi erbjuder och den professionalism vi har i våra affärer. Vi erbjuder dig en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

Läs mer om oss på vår hemsida www.wescon.se

 

Fler Nyheter

In situ åtgärd av CVOC

En gammal industrifastighet är under omvandling till bostadsändamål. Wescon utför miljötekniska markundersökningar, utredningar och åtgärder inom området i etapper. Den första saneringsåtgärden utfördes under förra sommaren.

Certifierade för provtagning

Nu är ännu fler av våra miljökonsulter certifierade miljöprovtagare för provtagning av medierna jord och grundvatten. Under senaste åren har Wescon utfört flera certifierade provtagningar främst

Domkyrkan, Västerås

Från oss alla till er alla

Även 2022 har varit ett händelserikt år för Wescon. Vi har bland annat blivit fler medarbetare, etablerat nya kunder och arbetat med intressanta uppdrag. Inför det

Hemsidan i ny stass

Vår nya hemsida gick live den 25 november. Det firades med bubbel och jubel med hela personalgruppen. Vi hoppas att ni uppskattar den nya designen lika