Från oss alla till er alla

Domkyrkan, Västerås

Även 2022 har varit ett händelserikt år för Wescon. Vi har bland annat blivit fler medarbetare, etablerat nya kunder och arbetat med intressanta uppdrag. Inför det nya året har hemsidan fått en ny design, som lanserades alldeles nyss.

Vi tackar våra samarbetspartners och kunder för det gångna året och ser fram emot ett nytt spännande år tillsammans.

”Jag önskar att du får
en riktigt härlig jul
med både stillsam frid
och sådant som känns kul.

Att där finns lugn och ro
så du kan slappna av,
att du är fri från måsten
och alla sorters krav.

Att du får riktigt njuta
av det du gillar bäst,
att du får vara nära
just dem du älskar mest.

Att julen som nu stundar
kan firas som du vill,
att du får allt du önskar
och gärna mer därtill.”

Juldikt av: Siv Andersson

Vi vill med denna juldikt, från oss alla på Wescon till er alla, önska en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Hemsidan i ny stass

Vår nya hemsida gick live den 25 november. Det firades med bubbel och jubel med hela personalgruppen. Vi hoppas att ni uppskattar den nya designen lika mycket som oss!

Daniel förstärker teamet inom MKB och tillstånd

Vi kan med glädje presentera ännu en ny medarbetare, nämligen Daniel Johansson. Han kommer senast från miljökontoret i Örebro kommun där han arbetade som miljö- och hälsoskyddsinspektör. Han har även arbetat som miljösamordnare inom Försvarsmakten under ett utlandsuppdrag i Mali. På fritiden gillar han att cykla mountainbike och har ett stort intresse i Tolkiens böcker.

Daniel kommer att arbeta inom affärsområdet MKB och tillstånd med framför allt tillståndsärenden och anmälningsärenden.

Varmt välkommen Daniel!

Lär känna Jakob Engström

  • Vad jobbar du med just nu?
    Det är väldigt blandat vilket är kul 🙂 Just nu håller jag t ex på med strategiskt arbete i utvecklingen av Kopparlunden, planering för hösten för affärsområde Förorenade områden
  • Hur länge har du varit aktiv i branschen?
    Strax över 10 år
  • Hur länge har du jobbat på Wescon?
    Det har väl rullat på i lite mer än 5 år nu 🙂
  • Vilken utbildning har du?
    Miljövetare/ingenjör från Mälardalens Högskola
  • Vad gör du efter jobbet en vanlig onsdag?
    Brukar inte hinnas med så mycket annat än att ta hand om barnen hemma men efter läggning läser jag gärna en bok eller ser på en fotbollsmatch
  • Vad är det bästa med att jobba på Wescon?
    Medarbetarna! Gemenskapen och friheten. Oavsett om man behöver hjälp i ett projekt eller bara snacka skit så finns alla där
  • Hur stylar du Wesconlila?
    Helst på en fjällvandring!
  • Vad skulle du göra om du vann en miljon?
    Åka på en lyxig resa, Japan är ett resmål som jag gärna skulle besöka
  • Vad är ditt bästa miljötips?
    Engagera folk i din nära krets att tänka ett steg längre och fokusera på miljöfrågan i ett längre perspektiv än att ett miljövänligare alternativ är lite dyrare just nu
  • Avslutningsvis, vad har du för favoritgodis?
    Räknas ölkorv som godis? 🙂

Wescon på RemTech Europe

RemTech Europe är en av de största internationella konferenserna i Europa som fokuserar på sanering av förorenade områden. Den ägde rum i Italien i slutet av september.

Wescon medverkade i sessionen DNAPL and clorinated compounds: optimizing the process med föredraget ”The state on the art toolbox for chlorinated sovent investigations: Smart combination of Enhanced MIP, targeted soil and groundwater sampling and the 3D conceptual site model”

Ett projekt där Wescon samarbetat med EniSSA, ett företag i Belgien som arbetar för att minska osäkerheter i markundersökningar. Presentationen handlade om detaljerade undersökningar av ett område förorenat av klorerade lösningsmedel för att kunna optimera efterbehandlingen.

Den 20 september

Trots att vi fysiskt befinner oss och arbetar på olika platser så håller vi kontakten i teamet. Vi skickar mycket bilder och berättar om vad vi gör och delar med oss av roliga händelser till varandra.

Ett axplock från tisdag den 20 september är att vi genomför tre större fältarbeten med flera kollegor på plats på varje site. Det är provtagning av mark, grundvatten och sediment i Stockholm, provtagning av mark och grundvatten samt byggnadsinventering i Eskilstuna och provtagning av ytvatten och grundvatten i Helsingborg.

Två kollegor medverkar på Miljöbalksdagarna i Stockholm.

På kontoret förbereder vi för grumlighetsmätning i Mälaren, planerar för periodisk revision av en anläggning och arbetar med riskvärdering av förorening från ett f.d. sågverk.

En kollega presenterar och medverkar på konferens för kunds räkning i Nederländerna samtidigt och en annan kollega reser till Italien för att föreläsa på konferensen RemTech Europe.

En vanlig dag på Wescon helt enkelt.

Följ oss och vår vardag på LinkedIn!